vineri, 8 septembrie 2017

Roma un oras vast si complex ce merit vizitat

Roma a fost capitala imperiului roman, iar astazi reprezinta intreaga tara, fiind localizat in centrul regiunii Lazio, fiind un oras foarte vast si complex, care combina istoria cu modernitatea. Acesta e cunoscut pentru gazduirea unor structuri antice romane si a Vaticanului, fiind de peste 2.500 de ani cel mai important centru cultural si religios. Capitala italiana este impartita in mai multe districte, cel mai important fiind Colosseo, care gazduieste atractiile principale precum forumul lui Augustus, dealul Capitoliului si forumul roman. De asemenea, cine alege un city break Roma nu trebuie sa rateze centrul vechi, frumusetile Vaticanului, Panteonul, catedralele splendide, pietele si nici arhitectura renascentista. Orasul ascunde atat de multe atractii incat sunt necesare mai multe luni pentru a fi descoperite toate, astfel cu cat este mai lung sejurul, cu atat turistii vor avea mai multe oportunitati.

Panteonul



Aceasta este una dintre cele mai bine pastrate cladiri romane si a fost ridicat in anul 126, ca un templu dedicat zeilor romani, iar din secolul al 7-lea a fost folosita de biserica catolica. Opt coloane din granit se extind in partea frontala a cladirii circulare si in ciuda vechimii de peste 2.000 de ani, Panteonul este faimos pentru ca e cel mai mare dom din lume care nu a fost renovat. Istoricii sunt de parere ca Marcus Agrippa a construit cladirea pentru a fi folosita ca un templu personal, iar aceasta a fost reconstruita in secolul al 2-lea de catre imparatul Hadrian.

Colosseumul




Cine alege un city break Roma nu are cum sa rateze una dintre cele mai importante atractii turistice ale Italiei. Constructia sa a inceput in anul 72 la cererea imparatului Vespasian din dinastia Flavian si a fost finalizat 8 ani mai tarziu de catre fiul sau Titus. In forma de elipsa, amfiteatrul putea gazdui pana la 50.000 de mii de oameni veniti sa asiste la spectacolele gladiatorilor, la executiile publice sau alte forme de divertisment ale perioadei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu